Zorgwoningen
Compact wonen
Over ons

Chalet laten bouwen?

Uw nieuwe Chalet al vanaf 8 weken geregeld

Zoekt u een duurzame, energiezuinige en flexibele oplossing voor uw woonvraag? UnitDirekt bouwt graag voor u een chalet: het antwoord op de toenemende vraag naar circulaire en toekomstbestendige woningen. Compact, modulair en ecologisch, de chalet combineert alle voordelen van slim wonen. Maak kennis met groots wonen in een kleine ruimte.

Bekijk onze flexwoning types
 • Snelle levering
  Uw nieuwe droomwoning al vanaf 8 - 10 weken geleverd
 • Alles geregeld
  Transport, vergunningen of plaatsen? U hoeft nergens aan te denken
 • Gratis advies
  Een gratis adviesgesprek aan huis of bij ons in de fabriek
 • Voor elk budget
  Verschillende opties mogelijk voor elk budget

Informatie aanvragen

Vraag een adviesgesprek, brochure of meer informatie aan.

Advies op maat, met oog voor detail

Wij zijn dé specialist in ‘klein’ wonen en we weten als geen ander dat deze woningen specifieke eisen hebben. Door onze kennis van de wet- en regelgeving, kunnen we u helpen bij het navigeren door deze complexe materie.

Ontworpen met oog voor detail, zijn onze Chalets gemaakt van duurzame en gerecyclede bouwmaterialen en leveren ze 90% betere isolatie dan de meeste bestaande woningen. Ze voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG) en aan alle andere bouwregelgeving. Dit betekent dat uw FlexPlus woning overal geplaatst kan worden. Van studentenhuisvesting tot senioren- of mantelzorgwoning, de Chalet is flexibel genoeg om aan al uw behoeften te voldoen.

De Chalet is meer dan alleen een flexibele woonoplossing. Het is ook een toonbeeld van Nederlands vakmanschap, gebouwd met liefde en respect voor het klimaat en het milieu. Met hoogwaardige apparatuur en materialen, zoals de warmteterugwin-units voor woningventilatie en de moderne Mitsubishi Electric Diamond wandunits voor een strakke uitstraling, is uw woning voorbereid op de toekomst. Elke woning kan volledig op maat afgewerkt worden, van de keuze van de buitenbekleding tot de wandopbouw.

Ons type Chalets

We bieden twee varianten chalets aan, maar mocht een andere vorm in gedachte hebben, geen probleem. Wij bouwen alles op maat. Geniet van een aangenaam woon- en leefklimaat in uw eigen chalet!
 • Chalet type enkel

   Door de ruime en praktische indeling is deze Chalet/Bungalow zeer geschikt voor vakantieparken of als tweede woning. Dankzij de grote raampartij en de openslaande deuren beschikt de woonkamer over veel licht.

   De keuken is zeer compact en beschikt over een kookplaat (gas/elektrisch), vaatwasser, koelvries combinatie en een aparte kast voor de CV installatie.

   Daarnaast beschikt dit type over 2 slaapkamers. De grote slaapkamer is voorzien van een vaste kastenwand. De tweede slaapkamer geeft ruimte voor 2 enkele bedden of een stapelbed.

   De badkamer is uitgerust met toilet, wasmeubel en een inloopdouche.
  • Vanaf circa 40m2 woonoppervlakte
  • CV op gas of elektrisch
  • Radiatoren op gas of elektrisch
  • Vloerbekleding vinyl
  • Plat dak
  • Kunststof opdekkozijnen
  • Kunststof gevelbekleding
  • Dakbedekking EPDM
 • Chalet type L-vorm

   Dit type wordt aangeboden vanaf 50m2 woonoppervlakte. Gezien de grote en ruime indeling is deze Chalet/Bungalow zeer geschikt voor vakantieparken of als tweede woning. De riante woonkamer met open keuken zorgen voor een optimaal woongenot.

   De keuken beschikt over een koelkast, kookplaat, vaatwasser en combi-oven. Dankzij het raam bij de spoelbak komt er extra licht in de keuken. Daarnaast beschikt deze keuken over een eiland, waardoor er makkelijk een bar te creëren is.

   Door de ruime opzet is er ruimte voor maar liefst 3 slaapkamers en apart toilet. Handig als er familie of vrienden blijven slapen of voor de verhuur van grotere groepen.

   De badkamer is uitgerust met een inloopdouche, dubbele wastafel en een designradiator.
  • Vanaf circa 50m2 woonoppervlakte
  • CV op gas of elektrisch
  • Radiatoren op gas of elektrisch
  • Vloerbekleding vinyl
  • Plat dak of lessenaarsdak
  • Kunststof opdekkozijnen
  • Kunststof gevelbekleding
  • Dakbedekking EPDM

Veelgestelde vragen over flexwonigen

Bekijk hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Een chalet is een passieve houten skeletwoning die compact en slim ontworpen is. Het is ecologisch, flexibel, modulair en kan worden aangepast aan uw persoonlijke wensen en behoeften. Deze woningen zijn tot wel 90% beter geïsoleerd dan traditionele woningen en voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG).

Chalets zijn geschikt voor diverse doelgroepen, waaronder studenten, starters, kleine huishoudens en senioren. Ze kunnen zowel als vaste of tijdelijke woningen dienen binnen een bouwproject of Tinyhouse-project. Ze zijn ook ideaal als senioren- of mantelzorgwoningen met een extra slaapkamer voor bijvoorbeeld een logé of nachthulp.

De chalets zijn energiezuinig dankzij hun hoge isolatiewaarde en minimaliseren de kans op koudebruggen door hun hoge luchtdichtheid. Ze zijn voorzien van zonnepanelen, sedum dak en een luchtverwarmingssysteem dat tevens kan ventileren en koelen.

Een van de voordelen van een chalet is de snelle oplevering, al vanaf 8 weken. Het exacte tijdsbestek kan echter variëren afhankelijk van het specifieke model en de aanpassingen die u kiest. Neem contact met ons op voor een nauwkeuriger schatting.

Wij bouwen de woningen op maat. U kunt de woning volledig inrichten naar wens en behoefte.

Uiteraard kunnen wij u alle zorgen uit handen nemen, in dat geval regelen wij alles. U kunt er echter ook voor kiezen werkzaamheden (zoals bijvoorbeeld kraanwerkzaamheden, uitgraven of aansluiten) zelf te regelen.

U kunt een chalet kopen door contact met ons op te nemen via 033 – 2301938 of [email protected]. Wij zullen uw behoeften en wensen bespreken en u adviseren over de beste oplossing voor u. Daarna maken we een plattegrond op maat en geven een prijsindicatie die past bij uw budget en tijdlijn. We kunnen u zelfs meenemen naar een bouwlocatie om de chalet in aanbouw te bekijken.

Gratis brochure
Ontvang alles dat u moet weten over het kopen van een mantelzorgwoning.